Železniční přeprava nebezpečného zboží - Šimonová, Veronika; Zelený, Lubomír; Kliegrová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá přepravou nebezpečného nákladu po železnici s cílem představení a zmapování této problematiky. Transport takového nákladu představuje hrozbu pro osoby, zvířata, majetek a životní prostředí, proto se řídí zvláštními pravidly ustanovenými v mezinárodní dohodě RID. Důraz je kladen na její rozbor a následné uplatnění získaných teoretických poznatků na praktický příklad v podobě realizace přepravy nebezpečné hořlavé a toxické látky do východoevropské země.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses