Svoboda v práci - Dlouhá, Karolína; Palíšková, Marcela, 1961-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem svobody v práci. Jejím cílem je popsat, analyzovat a zhodnotit koncept "Svoboda v práci" ve třech vybraných společnostech. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vymezena základní teoretická východiska konceptu "Svoboda v práci". V této části je vycházeno z odborné literatury. V praktické části je uvedena osvědčená praxe zahraničních svobodných firem. Dále jsou představeny vybrané společnosti (Etnetera a.s., IReSoft, s.r.o., Country Life, s.r.o.), ve kterých je provedena analýza svobodných principů, dotazníkové šetření, vyhodnocení dotazníkového šetření a formulace doporučení. K dosažení cíle jsou použity následující metody: srovnání teorie s praxí, rozhovory se členy personálního oddělení a s ředitelem společnosti, rozhovory se zaměstnanci svobodomyslných firem, analýza interních dokumentů a dotazníkové šetření. Přínosem této práce je formulace doporučení, která vyplynula z připomínek a návrhů zaměstnanců v rámci dotazníkového průzkumu.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses