Marketingové výdaje v období ekonomické krize a po ní - Dostálková, Dominika; Pešek, Ondřej; Brázdil, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce zkoumá změny marketingových výdajů v závislosti na fázích hospodářského cyklu. Především strategii společností, které se ocitly v období hospodářské krize mezi roky 2008-2013. Práce si klade za cíl zjistit, jak se měnily právě investice do marketingu českých firem v tomto období. Teoretická část se věnuje hospodářskému cyklu, marketingu v době krize a marketingovému prostředí. Praktická část se zabývá konkrétními výdaji do jednotlivých mediatypů v závislosti na makroekonomických ukazatelích. Tato část se také věnuje internetové reklamě, změnami v marketingových výdajích na B2B trhu a tržbami mediálních agentur. Změny v marketingových výdajích byly zjištěny jak v závislosti na makroekonomických ukazatelích, tak na trhu B2B a u tržeb mediálních agentur. Rozdíly v investicích do marketingu se naopak neprojevily pouze u velkých společností, které produkují spotřební zboží. Tento závěr byl zjištěn z případové studie pěti vybraných společností.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses