Analýza rizika strategického podnikatelského plánu společnosti MADETA a.s. - Zuieva, Daryna (2017)
Cílem této práce je zpracovaní strategického podnikatelského plánu společnosti MADETA a.s. v horizontu 5 let, identifikace a vyhodnocení rizik s ním spojených. V praktické části je realizována analýza vnějšího a vnitřního prostředí společnosti, jsou identifikovány klíčové rizikové faktory a rozpracovány možné scénáře vývoje vnějšího okolí. Následně jsou formulovány strategické cíle společnosti na období 5 let a je zpracován její strategický podnikatelský plán. Poslední kapitola je věnována analýze rizik strategického plánu, jež zahrnuje výběr rizikových faktorů a provedení simulace vybraného ukazatele (diskontovaného peněžního toku) pomocí metody Monte Carlo. Výsledky simulace svědčí, že přes významný vliv rizikových faktorů na diskontovaný peněžní tok společností, lze s vysokou pravděpodobností očekávat splnění stanovených strategických cílů. V závěru práce jsou uvedeny návrhy možných opatření pro ošetření identifikovaných rizik.