Výsledek hospodaření v jednotlivých obchodních korporacích - vznik, zdanění, rozdělení - Hajšmanová, Lenka (2017)
Bakalářská práce se zabývá výsledkem hospodaření od jeho vzniku, přes zdanění až po rozdělení. Teoretická část sumarizuje informace o jednotlivých formách obchodních korporací a o práci s výsledkem hospodaření v nich. Nastřádané informace jsou poté využity v ilustrativním příkladu, který odpovídá na otázku výhodnosti účasti společníka v jednotlivých formách společností. Praktická část ověřuje dodržování platné legislativy ohledně hospodářského výsledku ve čtyřech existujících obchodních společnostech. Následně se zabývá účetními závěrkami těchto společností, vyplácením podílů na zisku společníkům a skutečnými příjmy společníků ze společnosti. Na závěr zkoumá rozdíly ve vyplácení podílů mezi jednotlivými formami obchodních společností.