Výsledek hospodaření v jednotlivých obchodních korporacích - vznik, zdanění, rozdělení - Hajšmanová, Lenka; Randáková, Monika, 1966-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá výsledkem hospodaření od jeho vzniku, přes zdanění až po rozdělení. Teoretická část sumarizuje informace o jednotlivých formách obchodních korporací a o práci s výsledkem hospodaření v nich. Nastřádané informace jsou poté využity v ilustrativním příkladu, který odpovídá na otázku výhodnosti účasti společníka v jednotlivých formách společností. Praktická část ověřuje dodržování platné legislativy ohledně hospodářského výsledku ve čtyřech existujících obchodních společnostech. Následně se zabývá účetními závěrkami těchto společností, vyplácením podílů na zisku společníkům a skutečnými příjmy společníků ze společnosti. Na závěr zkoumá rozdíly ve vyplácení podílů mezi jednotlivými formami obchodních společností.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses