Analýza spotřebního chování v oblasti biopotravin - Matějková, Jana; Horová, Olga; Koudelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu informovanosti a povědomí spotřebitelů v oblasti ekologického zemědělství a bioprodukce. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definicemi základních ekonomických pojmů jako je spotřebitel a spotřební chování, popisuje kupní rozhodovací proces a jeho fáze a obsahuje faktory, které ovlivňují rozhodování spotřebitele a souvisejí s tzv. černou skříňkou. Dále popisuje základní principy ekologického zemědělství a biopotraviny, včetně jejich značení a kontroly. V praktické části je uveden vlastní marketingový výzkum, který byl proveden za pomoci kvantitativní metody formou dotazníkového šetření. Je zaměřen na znalosti a nákupní chování spotřebitelů v oblasti biopotravin. Cílem práce je zjistit povědomí českých spotřebitelů o ekologickém zemědělství a jeho produktech a analyzovat spotřební chování v oblasti biopotravin.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses