Výdajová metoda hrubého domácího produktu České republiky. - Zemanová, Denisa (2017)
Cílem bakalářské práce je analýza vývoje hrubého domácího produktu České republiky výdajovou metodou v letech 2005 až 2015. V rámci analýzy bude zkoumán vývoj tempa růstu HDP a zároveň tempa růstu jeho jednotlivých složek. Dále bude měřeno, jak jednotlivé složky HDP ovlivňují jeho růst či pokles. V práci bude také zkoumáno, jaké složky nejvíce ovlivnily pokles HDP v roce 2009, kdy byla Česká republika ovlivněna hospodářskou krizí. Cílem práce bude také zjistit, zda se vývoj tvorby hrubého fixního kapitálu chová procyklicky k vývoji HDP. K výpočtům budou používána data získaná od Českého statistického úřadu, která budou vyjádřena ve stálých cenách.