Výdajová metoda hrubého domácího produktu České republiky. - Zemanová, Denisa; Pavelka, Tomáš, 1975-; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem bakalářské práce je analýza vývoje hrubého domácího produktu České republiky výdajovou metodou v letech 2005 až 2015. V rámci analýzy bude zkoumán vývoj tempa růstu HDP a zároveň tempa růstu jeho jednotlivých složek. Dále bude měřeno, jak jednotlivé složky HDP ovlivňují jeho růst či pokles. V práci bude také zkoumáno, jaké složky nejvíce ovlivnily pokles HDP v roce 2009, kdy byla Česká republika ovlivněna hospodářskou krizí. Cílem práce bude také zjistit, zda se vývoj tvorby hrubého fixního kapitálu chová procyklicky k vývoji HDP. K výpočtům budou používána data získaná od Českého statistického úřadu, která budou vyjádřena ve stálých cenách.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses