Fiskální politika Ruské federace a jjeí vliv na podnikovou sféru - Kudravets, Yevgeniy (2017)
Daná bakalářská práce popisuje základní pojmy fiskální politiky, zvláštnosti jejích mechanizmů a nástrojů, problémy řízení fiskální politiky a analýzu jejího působení na základní makroekonomické ukazatele a podnikatelskou sféru Ruské federace v období ekonomické krize a ekonomického růstu. Pro tyto účely byly využité opatření pro Daňový kodex Ruské federace ohledně daně z těžby nerostných surovin vydaných vládou Ruské federace a dále popis Hodrick Prescottova filtru, který mi umožnil spočítat mezeru produktu a sloužil jako podklad pro podrobné zanalyzování fiskální politiky Ruské federace. Práce obsahuje také podrobný popis perspektivy rozvoje fiskální politiky Ruské federace pro období 2017/ 2019 včetně plánovaných struktur rozpočtových příjmů a výdajů.