Srovnání provozu a výkonů dvou mimopražských vícesouborových divadel - Stoklasová, Adéla (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou činnosti a financování dvou vícesouborových divadel, kterými jsou Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni a Divadlo F. X. Šaldy v Liberci. V teoretické části práce popisuje stručný vývoj českého divadla po roce 1945, způsoby současného provozování divadel v České republice s bližším zaměřením na příspěvkové organizace a jejich financování. Praktická část pak poskytuje základní informace o analyzovaných divadlech a územích, na nichž divadla sídlí. Nejpodstatnějším bodem této části je rozbor umělecké činnosti a možnosti financování divadelního provozu zmíněných regionálních divadel.