Srovnání provozu a výkonů dvou mimopražských vícesouborových divadel - Stoklasová, Adéla; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Straka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou činnosti a financování dvou vícesouborových divadel, kterými jsou Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni a Divadlo F. X. Šaldy v Liberci. V teoretické části práce popisuje stručný vývoj českého divadla po roce 1945, způsoby současného provozování divadel v České republice s bližším zaměřením na příspěvkové organizace a jejich financování. Praktická část pak poskytuje základní informace o analyzovaných divadlech a územích, na nichž divadla sídlí. Nejpodstatnějším bodem této části je rozbor umělecké činnosti a možnosti financování divadelního provozu zmíněných regionálních divadel.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses