Ekonomie Altruismu : Existuje čistě nezištný altruismus? - Tobiášová, Magdaléna; Stroukal, Dominik, 1987-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Práce se zabývá altruismem a pátrá po existencí jeho čistě nezištné formy v ekonomické teorii za pomoci prozkoumání motivů altruismu a pracuje s hypotézou, že veškeré altruistické jednání je motivováno vlastním užitkem. Soustředí se především na ekonomickou teorii altruismu a prolínání neoklasické ekonomie, která se zabývá racionálním jednáním ekonomických subjektů s definicí altruismu jako iracionálního jednání. K rozvinutí fenoménu altruismus z pohledu ekonomické teorie se zabývá také altruismem v teorii her. Tento alternativní přístup popisuje altruismus jako reciproční jednání a přistupuje k němu pomocí relational goods.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses