Vyhodnocení aktivit vybrané společnosti v oblasti CSR a udržitelného rozvoje. - Šturmová, Tereza (2017)
Cílem této bakalářské práce je na základě zmapování aktivit v oblasti CSR a udržitelného rozvoje provést jejich analýzu a navrhnout zlepšení do budoucna pro konkrétní podnik. Teoretická část práce představuje koncept CSR, jsou popsány jednotlivé pilíře a jsou zmíněny i organizace zabývající se tímto tématem. V závěru první části jsou popsány další moderní přístupy včetně trvale udržitelného rozvoje, kterému je věnována větší pozornost. V praktické části práce je zhodnocena CSR strategie mezinárodní bankovní instituce BNP Paribas i v návaznosti na Cíle udržitelného rozvoje. Konkrétní aktivity české pobočky jsou porovnány s dalšími podobnými subjekty na trhu. Na základě provedeného srovnání jsou navržena zlepšení do budoucna.