Chování hráčů u pokerových stolů - Beránek, Karel (2017)
Bakalářská práce pojednává o chování hráčů pokeru, se kterými se lze setkat při hře pokeru. V práci se postupně zabývám neverbální komunikací, verbální komunikací a etikou pokerových hráčů. V části o neverbální komunikaci rozebírám jednotlivé části těla od nejdůležitějších pro čtení po nejméně důležité. Zabývám se také psychologickými efekty, které mohou značnou měrou ovlivnit chování hráčů. V části o verbální komunikaci se zaměřuji především na to, k čemu může verbální komunikace v pokeru sloužit a jak těchto poznatků využívat. V poslední části představuji problematiku etického chování. V praktické části využívám poznatků z mého vlastního výzkumu a také z poznatků hráčů, kteří byli ochotni podělit se se mnou o své vědomosti. V neposlední řadě využívám rozboru videa přístupných na YouTube.