McCallumovo pravidlo v podmínkách České republiky - Wolf, Vojtěch (2017)
Tato práce zkoumá, zda by režim cílování nominálního HDP pomocí McCallumova pravidla v České republice vedl k hladšímu vývoji nominálního HDP při současném plnění inflačního cíle, kdyby byl v minulosti zaveden místo skutečné historické měnové politiky. K vyhodnocení efektivity McCallumova pravidla využívám metodu historické simulace. Výsledky naznačují, že by pravidlo nebylo schopné zajistit hladší průběh nominálního HDP a přineslo by jen mírné zlepšení v dosahování cílové inflace v porovnání s historií. Na to, aby bylo možné doporučit nahrazení současného režimu inflačního cílování režimem cílování nominálního HDP pomocí McCallumova pravidla, nejsou výsledky dostatečně přesvědčivé. I přesto však může pravidlo sloužit v rámci stávajícího režimu jako jedno z referenčních měřítek pro vyhodnocování měnové politiky.