Potenciál veřejných logistických center v železniční dopravě v ČR - Svatoň, Ondřej; Černá Silovská, Hana; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
V době přetížené silniční infrastruktury se začínají hledat cesty, jakým způsobem uvolnit infrastrukturní kapacity a zároveň přispět k ochraně životního prostřední, například přesunem dálkové nákladní dopravy ze silnice na železnici. Jedním z nástrojů umožňujícím tuto transformaci by mohla být Veřejná logistická centra. Tento koncept již několik let funguje v západní Evropě a požadavek na vybudování těchto uzlů kombinované dopravy se pomalu dostává i do České republiky. Cílem práce bylo zhodnotit potenciál VLC a jejich vlivu na regionální rozvoj pomocí zahraničních zkušeností. V práci jsou posouzeny teoretické aspekty investic do infrastruktury toho typu a také předpokládané dopady lokalizace VLC do cílových regionů. Výsledkem zkoumání jsou slabé stránky a doporučení pro případnou realizaci tohoto konceptu na našem území.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses