Nezaměstnanost v Praze. - Tochjan, Aramis (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na sledování vývoje nezaměstnanosti v Praze za posledních 10 let a je provedeno srovnání s průměrem nezaměstnanosti v České republice či kraji. Úvod této práce se bude věnovat teoretickým základům potřebným pro zpracování vybraného tématu bakalářské práce a pojmům s nimi spojených. V další části bude sledovat nezaměstnanost v porovnání s různými kraji České republiky a rozdílných skupin obyvatel. Obyvatelstvo se dělí do skupin podle věku, pohlaví a vzdělání. Praktická část se zaměřuje na analýzu nezaměstnanosti v Praze pomocí údajů z Českého statistického úřadu, následně budou data vyhodnocena a v další části se zaměří na jejich příčiny. Práce se bude také soustředit na aktivní politiku nezaměstnanosti a její kladné a záporné stránky. Tyto jednotlivé typy aktivní politiky budou dále blíže rozebrány.