Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Moravský, Boris (2017)
Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl sa stal alarmujúcim problémom nie len na Slovensku ale aj v globálnom meradle. Bakalárska práca je tvorená z teoretickej časti a analytickej časti. V teoretickej časti sú vysvetlené pojmy ako trh práce, ľudský kapitál, nezamestnanosť a jej typy a absolvent a jeho uplatnenie. V druhej časti je spracovaná analýza celkovej nezamestnanosti na Slovensku, nezamestnanosti absolventov VŠ podľa dĺžky trvania, ukončeného študijného odboru, ukončenej vysokej školy a zároveň podľa regionálneho hľadiska. V závere práce je popísaný pohľad zamestnávateľa na absolventov VŠ a sú navrhnuté možné riešenia.