Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl na Slovensku - Moravský, Boris; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl sa stal alarmujúcim problémom nie len na Slovensku ale aj v globálnom meradle. Bakalárska práca je tvorená z teoretickej časti a analytickej časti. V teoretickej časti sú vysvetlené pojmy ako trh práce, ľudský kapitál, nezamestnanosť a jej typy a absolvent a jeho uplatnenie. V druhej časti je spracovaná analýza celkovej nezamestnanosti na Slovensku, nezamestnanosti absolventov VŠ podľa dĺžky trvania, ukončeného študijného odboru, ukončenej vysokej školy a zároveň podľa regionálneho hľadiska. V závere práce je popísaný pohľad zamestnávateľa na absolventov VŠ a sú navrhnuté možné riešenia.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses