Srovnání ekonomického vývoje jednotlivých zemí V4 od roku 2000 - Jansa, Michal; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Šumpíková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem práce je srovnání ekonomického vývoje zemí Visegrádské čtyřky (V4) mezi lety 2000 až 2016 prostřednictvím makroekonomického ukazatele HDP. Text je rozdělen na teoretickou a praktickou část. V první části je charakterizováno zkoumané uskupení, ukazatel HDP a metodika Eurostatu, jehož data jsou v druhé části analyzována. Práce zkoumá ekonomický vývoj skupiny zejména skrze hodnoty meziročního přírůstku HDP a HDP na osobu. Makroekonomické souvislosti jsou zpravidla čerpány ze zpráv, dat či publikací národních institucí zemí V4. Syntéza poznatků ukázala, že ačkoli jsou v ekonomickém vývoji zemí V4 krátkodobé rozdíly, z dlouhodobého hlediska se sledované ekonomiky navzájem přibližují.
Vedoucí práce: Lubomíra Breňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses