Optimalizace kapitálové struktury - Průdek, Jakub; Štamfestová, Petra, 1984-; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce na téma Kapitálová struktura v podniku se zabývá nejvhodnější formou financování podnikových aktivit. Cílem práce je objasnit nejvýznamnější druhy kapitálu, které podniky mohou využít pro své financování a shrnout hlavní teorie o optimalizaci kapitálové struktury včetně jejich vlivu v tuzemském prostředí. Praktická část se poté věnuje tvorbě funkce nákladů na celkový kapitál v závislosti na klasické teorii kapitálové struktury a následnému hledání jejího optima. Pro přiblížení reálného prostředí na trhu s kapitálem zde byly prezentovány některé dosavadní výzkumy a základy odborné literatury. K modelování funkce WACC a hledání jejího minima byly využity dosavadní závěry odborné veřejnosti a základní matematické principy. Práce je zakončena výsledným kvadratickým modelem v abstraktním vyjádření, který dokazuje ovlivnění každou proměnnou a mohl by být dále použit ke hledání síly tohoto vlivu nebo jako podklad pro managerské rozhodování.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses