Robustní regrese - identifikace odlehlých pozorování - Hradilová, Lenka (2017)
Diplomová práce je zaměřena na metody identifikace odlehlých pozorování. Cílem této práce je posouzení vhodnosti využití robustních metod na reálných datech společnosti EKO-KOM, a.s. První část práce poskytuje celkový přehled a teoretický poklad, týkající se klasických a robustních metod identifikace odlehlých pozorování. Tyto metody jsou následně v praktické části aplikovány na obdržený datový soubor společnosti EKO-KOM, a.s. V závěru práce je na základě srovnání jednotlivých metod provedeno doporučení, které z metod, jsou pro analýzy dané společnosti vhodnější.