Společenská odpvoědnost firem a její reportování v ČR - Tran, Thuy Trang (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat současný stav reportování CSR v České republice na základě sběru dat z různých zpráv o společenské odpovědnosti, které zveřejňují české nebo zahraniční firmy působící na českém území. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická, zabývá se podstatou pojmů a přibližuje danou problematiku. Jelikož podstatná část se skládá z rozboru momentálního stavu vykazování CSR na našem území, tak bylo vhodné rozčlenit poslední kapitolu na dvě podkapitoly. Ta první se věnuje obecné charakteristice pojmu společenské odpovědnosti firem a ta druhá se podrobněji zabývá otázkami s touto problematikou spojenými. Pro analýzu bylo vybráno deset reportů významných firem a z vyplývajících výsledků byl odvozen trend, kterým se firmy chovají při reportování CSR.