Ekologizace silniční dopravy - Češpivová, Andrea (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá emisemi a jejich vlivem na životní prostředí. První část je zaměřena především na opatření vedoucí ke snižování emisí. Jsou zde popsána jak ta legislativní, tak i některá technologická. Další část pojednává o problematice paliv, jejich výhodách a nevýhodách. V závěru je provedena analýza pomocí využití metody TOPSIS. Jedním z hlavních cílů této práce je porovnat vybrané druhy paliv a zhodnotit je zejména vzhledem ke škodlivosti na životní prostředí.