Hodnocení kulturních akcí a jejich vlivů v cestovním ruchu na příkladu vybraných eventů v rámci oslav 700. výročí narození Karla IV. - Nizamova, Kristina (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji vybraným kulturním akcím, které se uskutečnily v rámci oslav 700. výroční narození Karla IV. a pomocí kterých se snažím zhodnotit ekonomické a sociokulturní dopady eventů na cestovní ruch a na lokalitu jako takovou. Zároveň chci poukázat na význam kulturních eventů a jejich evaluaci v kontextu turismu. Hodnocení vlivů vychází z rozhovorů s organizátory šesti kulturních eventů tematicky spojených s výročím. Závěry práce mohou sloužit jak samotným kulturním institucím, které podobné akce pořádají, tak i pro představitele veřejné správy, které rozhodují o financování těchto kulturních projektů.