Konkurencieschopnosť ČR v súvislosti so stratégiou Európa 2020 - Tóth, Oliver (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá skúmaním, porovnaním a analýzou indikátorov stratégie Európa 2020 a Indexu konkurencieschopnosti Európa 2020 v období od začiatku implementácie stratégie v roku 2010 do roku 2016. Práca je rozdelená do dvoch ucelených častí. Prvá, teoretická časť, zahŕňa vysvetlenie pojmu konkurencieschopnosť, charakteristiku stratégie Európa 2020 a metodiku posúdenia národnej konkurencieschopnosti podľa modelu Európa 2020 Svetového ekonomického fóra. Druhá - praktická časť je rozdelená do dvoch kapitol. Prvá podkapitola praktickej časti je venovaná pozorovaniu a analýze príčin vývoja pri plnení cieľov stratégie Českou republikou a Európskou úniou. V druhej podkapitole praktické časti dochádza k analýze konkurencieschopnosti EÚ a ČR podľa spomínaného modelu a porovnaniu s krajinami Vyšehradskej štvorky. V závere práce je zhodnotenie zistených skutočnosti, zoznam tabuliek, obrázkov a grafov.