Hospodaření příspěvkových organizací na příkladu Národního muzea - Hlaváčová, Silvia (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou a specifiky hospodaření příspěvkových organizací. Toto téma je zpracováno na příkladu Národního muzea. Práce je rozdělená a teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá zařazením příspěvkových organizací pod neziskové, jejichž hlavním cílem není dosahování zisku. Dále jsou charakterizovány příspěvkové organizace, způsob jejich financování a účtování. V praktické části se práce zabývá analýzou výnosů, nákladů, výsledku hospodaření a některých poměrových ukazatelů.