Hospodaření příspěvkových organizací na příkladu Národního muzea - Hlaváčová, Silvia; Gluzová, Tereza; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou a specifiky hospodaření příspěvkových organizací. Toto téma je zpracováno na příkladu Národního muzea. Práce je rozdělená a teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá zařazením příspěvkových organizací pod neziskové, jejichž hlavním cílem není dosahování zisku. Dále jsou charakterizovány příspěvkové organizace, způsob jejich financování a účtování. V praktické části se práce zabývá analýzou výnosů, nákladů, výsledku hospodaření a některých poměrových ukazatelů.
Vedoucí práce: Tereza Gluzová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses