Srdeční transplantace v ČR pohledem ekonomie : mezinárodní srovnání - Havlíková, Marie; Janíčko, Martin, 1983-; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Moje bakalářská práce se zabývá ekonomií srdečních transplantací. Nejdříve zmiňuji problematiku ekonomie zdravotnictví a její specifika a následně se zaměřuji přímo na transplantace. Zmiňuji omezenost nabídky danou nedostatkem orgánů na pokrytí poptávky, dále také legální úpravu dárcovství orgánů a historii srdečních transplantací. Druhá část této práce se zaměřuje na situaci týkající se srdečních transplantací v USA. Porovnám, jak se tato situace změnila během posledních dekád a také analyzuji náklady týkající se transplantací, jejich výnosy a možné způsoby úhrady těchto nákladů. Třetí část práce se již věnuje srdečním transplantacím v České republice a dalších šesti evropských zemích. Pomocí ekonometrického modelu odhaduji průměrnou čekací dobu na transplantaci srdce a snažím se odhalit její determinanty.
Vedoucí práce: Martin Janíčko
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses