Socioekonomické a kulturní dopady světelného znečištění - Záhejská, Regina (2017)
Téma se věnuje stále aktuálnější problematice světelného znečištění. Předmětem bakalářské práce je analýza a zhodnocení současného stavu světelného znečištění v České republice, přičemž práce samotná je zaměřena na konkrétní ukázku dostatečně zjevného výskytu světelného znečištění v praxi. Cílem práce je identifikace významných negativních dopadů světelného smogu po stránce environmentální, socio-kulturní a ekonomické, s aplikací na zvolené město v ČR, ve kterém je výskyt světelného znečištění největší. V závěru práce jsou uvedeny formulace v praxi realizovatelných návrhů a doporučení na eliminaci alespoň některých z identifikovaných negativních dopadů světelného smogu.