Strategická a finanční analýza firmy Penam, a.s. - Biryukova, Ganna (2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti Penam, a. s. za období 2011-2015 s následnou prognózou do budoucnosti. Práce je rozdělená do tří částí, jimiž jsou metodická, praktická a prognóza budoucího vývoje. První část krátce popisuje základní metody a techniky potřebné k analýze. Druhá část zahrnuje samotnou finanční analýzu, jejíž výsledky budou pak srovnány s konkurencí, a hodnocení finančního zdraví podniku pomocí bankrotních a bonitních modelů. Poslední část je zaměřená na strategickou analýzu a následnou prognózu tržeb.