Systém garančních fondů finančního trhu ČR - Krtilová, Pavla (2017)
Bakalářská práce se věnuje Garančnímu systému finančního trhu a jeho fondům. Cílem práce je popsat fungování systému, jeho historii, legislativní základy a jeho chod v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána především činnost Fondu pojištění vkladů a Fondu pro řešení krize, výběr a výpočet příspěvků, stejně tak jako legislativní základ a jeho důsledky. V praktické části je proveden ilustrativní výpočet příspěvku do obou fondů za použití vzorku bank České republiky. Odhadnuté příspěvky se jeví v reálné výši. Diskutována je i adekvátní velikost prostředků ve fondech, které se ukázaly spíše jako nedostatečné, a zmíněna je možnost optimalizace příspěvku ze strany banky.