Konverze brownfields ke kulturním účelům - Hánová, Dominika; Lindner, Milan; Vořechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Abstrakt: Předmětem bakalářské práce je identifikace a analýza faktorů úspěšnosti projektů konverze industriálních brownfields na prostory využívané ke kulturním účelům. Teoretická část práce se zaměřuje na industriální stavby, vymezuje legislativní rámec ochrany industriálního dědictví v České republice včetně způsobů jejího financování, popisuje rovněž procesy a mechanismy vedoucí ke vzniku brownfields a také uvádí možnosti revitalizací či konverzí těchto objektů. V praktické části práce je analyzováno několik konkrétních projektů konverze industriálních brownfields na místa sloužící pro kulturní účely s cílem identifikovat konkrétní podmínky a faktory úspěšnosti jejich realizace. Metodami užitými při zpracování práce jsou strukturované a polostrukturované rozhovory s realizátory projektů, externí pozorování, jakož i rešerše a analýzy dostupných informací a dat. Z těchto získaných informací jsou v závěru práce uvedená doporučení pro případné budoucí realizátory.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses