Odložená daň - Friedel, Jaromír (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odložené daně. První část spočívá ve vymezení podstaty a vzniku odložené daně. Dále je v první části popsán vztah odložené daně a všeobecných účetních zásad a také způsoby určování odložené daně. Druhá část se zabývá výpočtem odložené daně, účtováním o odložené dani a následným vykazováním odložené daně. Následně je vysvětlena inventarizace odložené daně a její legislativní úprava. Třetí část je zaměřena na rozbor vybraných titulů vedoucích ke vzniku odložené daně a analýzu vlivu odložené daně na disponibilní zisk. Ve čtvrté části je proveden průzkum odložené daně v účetních závěrkách dopravních společností.