Odložená daň - Friedel, Jaromír; Ašenbrenerová, Petra; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odložené daně. První část spočívá ve vymezení podstaty a vzniku odložené daně. Dále je v první části popsán vztah odložené daně a všeobecných účetních zásad a také způsoby určování odložené daně. Druhá část se zabývá výpočtem odložené daně, účtováním o odložené dani a následným vykazováním odložené daně. Následně je vysvětlena inventarizace odložené daně a její legislativní úprava. Třetí část je zaměřena na rozbor vybraných titulů vedoucích ke vzniku odložené daně a analýzu vlivu odložené daně na disponibilní zisk. Ve čtvrté části je proveden průzkum odložené daně v účetních závěrkách dopravních společností.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses