Crowdfunding jako možnost financování kulturních projektů v podmínkách České republiky - Vejskalová, Tereza (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o crowdfundingu a jeho využití jako způsobu financování kulturních projektů v prostředí České republiky. Teoretická část práce čtenáře seznamuje se základy crowdfundingu, jeho jednotlivými typy spolu s výhodami a nevýhodami, se kterými se autoři mohou setkat při jeho využití jako způsobu financování. V praktické části poté nacházíme popis českých crowdfundingových portálů Hithit a Startovač, vymezení crowdfundingové kampaně a popis základních faktorů úspěšnosti včetně analýzy jejich vlivu, což může pomoci samotným autorům projektu.