Využití IFRS pro zdanění - Tuzarová, Simona; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce popisuje rozdíly dvou systemů - účetnictví a korporátního zdanění a take mapuje současné vědění o vzájemné intenzitě mezi oběma disciplínami. Díky analýze vědeckých prací, které byly doposud napsány, lze říci, že najít ideální vztah mezi oběma veličinami je nemožné a optimální krajně složité. Vztah mezi účetnictvím a zdanění je v České republice řízen pomocí zákona o daních z příjmů. Díky evropské harmonizaci účetnictví přijaly kótované společnsoti IFRS, které ale pro zdanění nesmí být aplikovány. Hlavním cílem této práce je zhodnotit přijetí IFRS také pro zdanění. Pro naplnění tohoto cíle byly použity informace a data získané osobním pohovorem s dotčenými společnostmi. Výsledky výzkumu ukazují, že IFRS jsou použitelné pro zdanění a drtivou většinou respondentů by takový krok byl vítán.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor disert. práce]; disertace; dissertations