Dopady hospodářskopolitické koncepce prezidenta Reagana na vývoj ekonomiky v USA - Pavlov, Adam (2017)
Cílem mé práce je dokázat, že teorie strany nabídky a politika prováděná Ronaldem Reaganem v 80. letech 20. století přinesla dobré výsledky, když vytvořila podmínky pro dlouhodobý zdravý ekonomický růst a pomohla upevnit pozici Spojených států amerických na mezinárodním politickém poli. V teoretické části se zabývám zasazením situace Spojených států amerických do poválečného kontextu, což je nutné pro pochopení ekonomické a politické situace. Dále pak představuji teoretická východiska, která tvořila základ pro politiku Ronalda Reagana. V praktické části využívám metod indukce a dedukce k analyzování empirických hodnot a dále kontextuální analýzy k interpretaci politik Ronalda Reagana.