Dopady hospodářskopolitické koncepce prezidenta Reagana na vývoj ekonomiky v USA - Pavlov, Adam; Šlajs, Jan; Bednář, Milan, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Cílem mé práce je dokázat, že teorie strany nabídky a politika prováděná Ronaldem Reaganem v 80. letech 20. století přinesla dobré výsledky, když vytvořila podmínky pro dlouhodobý zdravý ekonomický růst a pomohla upevnit pozici Spojených států amerických na mezinárodním politickém poli. V teoretické části se zabývám zasazením situace Spojených států amerických do poválečného kontextu, což je nutné pro pochopení ekonomické a politické situace. Dále pak představuji teoretická východiska, která tvořila základ pro politiku Ronalda Reagana. V praktické části využívám metod indukce a dedukce k analyzování empirických hodnot a dále kontextuální analýzy k interpretaci politik Ronalda Reagana.
Vedoucí práce: Jan Šlajs
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses