Konzumerizmus a zmeny konzumného správania v 21. storočí - Sigmundová, Alica (2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá konzumerizmom a zmenami konzumného správania v 21. storočí. Cieľom práce je definovať problematiku konzumerizmu a konzumnej spoločnosti, určiť príčiny jej vzniku a následky, ktoré má na spoločnosť. Práca sa taktiež zaoberá zmenami konzumného správania v 21. storočí z pohľadu generácií v Spojených štátoch amerických. So zameraním na generáciu Y pozoruje zmeny správania a postojov zástupcov tejto generácie a ich vplyv na súčasný konzumerizmus. Pre identifikovanie zmien je využité porovnanie s ostatnými generáciami. Súčasťou práce je taktiež náhľad na možný vývoj konzumnej spoločnosti v budúcnosti. V práci sú využité metódy rešerše literatúry, hodnotenia a porovnávania sekundárnych zdrojov. Analýza generácií je prevedená na základe výsledkov sociálnych štúdií postojov a správania ich zástupcov v rôznych oblastiach života.