Pojistné podvody v ČR - Nováková, Miroslava; Rybák, Zdeněk; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
V této bakalářské práci se zabývám stále velmi aktuální problematikou pojistných podvodů. První část obsahuje definici těchto podvodů, jaké jsou jejich příčiny, důsledky, v jakém odvětví pojištění se s nimi můžeme setkat nejčastěji. Další část práce obsahuje statistiky podvodů za roky 2015 a 2016, kde můžeme sledovat, jak tato čísla rostla a klesala rámci jednotlivých odvětví pojištění. Následně uvádím možnosti rozdělení pojistných podvodů dle různých úhlů pohledu. Dále pak analyzuji možné způsoby prevence a boje s touto problematikou. Uvádím též několik známých a několik kuriózních případů z praxe. Svou práci zakončuji rozhovorem s panem Janem Merglem ze společnosti Colonnade Insurance, který mi věnoval čas, aby mě zasvětil mě více do této problematiky a ukázal mi, jak se takové podvody řeší v praxi.
Vedoucí práce: Zdeněk Rybák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses