Nezamestnanosť a jej riešenia prostredníctvom aktívnej politiky na Slovensku s detailnejším zameraním na Košický kraj - Molnárová, Monika (2017)
Cieľom mojej bakalárskej práce je poskytnúť objektívny pohľad na situáciu na trhu práce Slovenska a na riešenia prostredníctvom aktívnych opatrení trhu práce, ktoré slúžia na zlepšenie tejto situácie. Špeciálna pozornosť bude venovaná Košickému kraju v rokoch 2014 až 2015, či už z pohľadu celkovej situácie na trhu práce tak aj z pohľadu využívania jednotlivých nástrojov aktívnej politiky. Prácu som rozdelila na dva základné ucelené celky a to na teoretickú časť a na časť praktickú. V teoretickej časti sa venujem jednak vysvetleniu pojmov, ktoré úzko súvisia s danou problematikou a taktiež popisu a definovaniu podmienok pre účasť na jednotlivých aktívnych opatreniach trhu práce. V úvode praktickej časti je venovaná pozornosť charakteristike Košického kraja ako aj popisu celkovej situácie na trhu práce a nezamestnanosti v sledovanom období z rôznych hľadísk. Ďalej sa praktická časť zameriava na vyhodnotenie vybraných aktívnych opatrení na trhu práce z pohľadu záujmu a nákladov na nich, ako v rámci celej Slovenskej republiky tak aj Košického kraja.