Internetové vyhledávače letenek a nízkonákladový model letecké dopravy - Polívka, Miroslav (2017)
Bakalářská práce popisuje historii letecké dopravy na našem území i ve světě. Později se zabývá vývojem nízkonákladové letecké dopravy a charakteristikou okruhu činností nízkonákladového obchodního modelu. V praktické části se práce věnuje analýze internetových vyhledávačů letenek. Porovnávány budou podle grafického zpracování, rozsahu vyhledávání, poskytovaných služeb, procesu pořízení letenky přímo z vyhledávače a podle nejlépe cenově i časově nalezené varianty na trasách Praha x Santiago de Compostela a Praha x Los Angeles.