Inovační trendy v českém bankovnictví ve srovnání se zahraničím - Řežábek, Jakub; Stříteský, Václav; Urban, Robin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato práce se zabývá současnými bankovními trendy v oblasti inovací v České republice a v zahraničí. Popisuje současné vnímání inovací obecně, i v kontextu bankovnictví, ale také ukazuje současné světové trendy v tomto odvětví. Práce je zaměřena na zhodnocení situace českého bankovního trhu a jeho srovnání se zahraničními trhy na poli inovací. Kromě tohoto srovnání je v práci zhodnoceno české konkurenční prostředí prostřednictvím zhodnocení čtyř vybraných bank. Taktéž je v práci zanalyzováno chování zákazníků bank se zaměřením na jejich preference v ohledu formy komunikace mezi zákazníkem a bankou. Práce obsahuje i ukázku inovačního procesu včetně konkrétních inovativních konceptů. Přínosem práce je zhodnocení inovativnosti českého bankovního trhu a doporučení pro banky, jakým komunikačním kanálům by měly přikládat vyšší důležitost v budoucnu.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses