Mají sportovně aktivnější lidé vyšší výdělky? - Kubíčková, Klára; Brožová, Dagmar, 1958-; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Práce zjišťuje vliv času, který jedinec věnuje sportovní aktivitě, na jeho výdělky. Nejprve vysvětluje teorii lidského kapitálu, přičemž zdůrazňuje zdraví jako jeho součást. Poté popisuje Mincerovu výdělkovou funkci. Následně analyzuje další proměnné, které mohou mít na výši výdělku vliv. Dále popisuje zahraniční výzkumy na téma vlivu sportu na mzdu člověka. Na základě dat z internetového dotazníkového šetření potvrzuje následně praktická část pomocí metody nejmenších čtverců stanovenou hypotézu, tedy že sportovně aktivnější lidé mají vyšší výdělky. Výzkum potvrzuje, že lidé, kteří se věnují dodatečnou hodinu navíc náročné fyzické aktivitě, dosahují ceteris paribus o 2,13 % vyšších výdělků.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses