Vývoj cestovního ruchu v Československu v letech 1965 – 1975 - Kuželka, Kryštof (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem především zahraničního cestovního ruchu v Československu na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dvacátého století. Zkoumané období je zajímavé, především kvůli politickým a sociálním změnám, které v těchto letech proběhly. První kapitola práce se právě věnuje deskripci uvolňování nastavených režijních pravidel a následnému zásahu, který vedl k nastolení nového období tzv. normalizace. V další kapitole popisuji vývoj aktivního a pasivního cestovního ruchu v historii Československa počínaje koncem první světové války. V následující kapitole se věnuji analýze potřebných náležitostí pro možnost vycestování do zahraničí. V předposlední kapitole provádím komparaci statistických údajů v oblasti aktivního a pasivního cestovního ruchu a následné vyhodnocuji závěry, ke kterým jsem dospěl. Nakonec se zaměřuji na organizaci turismu v Československu a analyzuji zapojení tehdejší největší československé cestovní kanceláře Čedoku.