Vplyv používaných štýlov vedenia a riadenia na výkonnosť zamestnancov - Tokár, Adam (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom používaných štýlov vedenia a riadenia na determinanty výkonnosti zamestnancov. Hlavným cieľom práce je rozšírenie obzorov v oblasti prístupov vedenia, riadenia a poukázanie na vplyv konkrétnych štýlov na výkonnosť. Teoretická časť vymedzuje základné pojmy z oblasti vedenia a riadenia ľudí, zhŕňa štýly vedenia, približuje problematiku výkonnosti a jej determinantov. Praktická časť obsahuje analýzu výskumov z odborných článkov a porovnanie vybraných krajín na základe faktorov výkonnosti. Každý výskum má svoje predpoklady, model, konkrétne šetrenie a predstavenie výsledkov. Na záver sú stanovené odporúčania pre využitie v praktickom prostredí.