Finanční analýza Kooperativa pojišťovna, a.s. - Michálková, Tereza (2017)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Kooperativa pojišťovna, a.s. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to metodickou a praktickou. Metodická část definuje finanční analýzu, její cíle a uživatele, zaměřuje se na její metody, popisuje poměrové ukazatele a komplexní modely. V praktické části je poté představena analyzovaná společnost a je provedena finanční analýza za období 2011-2015 za použití představených metod a principů. V závěru jsou nakonec shrnuty poznatky z provedené analýzy a zhodnocení celkové finanční a hospodářské situace společnosti.