Vývoj řízení letového provozu od prvopočátku do současnosti - Číhařová, Denisa (2017)
Bakalářská práce se zabývá vývojem letecké dopravy od prvních vzletů, přes obě světové války až po nezvladatelnou situaci ve vzdušném prostoru, právě kvůli které byl zaveden systém řízení letového provozu. Cílem práce je podat co nejvíce informací o vývoji řízení letového provozu od počátku až do současnosti. Měla by také přispět k prohloubení znalostí o řízení letového provozu, ať už v ekonomické nebo provozní oblasti. Podat nám obrázek o tom, jak v současnosti hospodaří státní podnik Řízení letového provozu České republiky, jak se vyvíjí jeho finanční situace, jaké jsou jeho priority, plány a cíle do budoucna a v neposlední řadě o lidských zdrojích, které jsou zatím nenahraditelnou součástí celkové oblasti řízení letového provozu.